توضیحات
نام محصول : پاورپوینت مرتعداری
حجم : 2.1 مگابایت
تعداد اسلاید : 55
زبان : فارسی
سال گردآوری : 99
بيشترين سطح خشكي ها در كره زمين به مراتع اختصاص دارد. هدي در سال 1975 مراتع دنيا را 47 درصد سطح خشكي هاي زمين و كوك درسال 1983 مراتع را 43 درصد آن مي داند. بر اساس آمار FAO در سال 1965، مساحت مراتع ايران معادل 94 ميليون هكتار برآورد گرديد . طبق آمار سابقه دام داري در ايران به بيش از 7 هزار سال مي رسد. در طي ساليان دراز برحسب نياز انسان به محصولات كشاورزي سطح وسيعي از مراتع تبديل به زمين هاي كشاورزي شده و اين امر باعث تشديد فشار چراي دام در مراتع باقيمانده گرديده است.
در آمار ارائه شده توسط دفتر فني مرتع در سال 1383 ، سطح مراتع با احتساب 3 ميليون هكتار مرتع در شمال كشور (استان هاي گيلان، مازندران و گلستان)، 86/1ميليون هكتار گزارش شده است. بر اساس آمار ذكر شده، مراتع با پوشش گياهي متراكم (بيش از 50 درصد تاج پوشش) 56/05ميليون هكتار، از سطح كشور را به خود اختصاص مي دهند. در اين تقسيم بندي، اراضي كه درصد تاج پوشش گياهي آن ها كمتر از 5 درصد است، به عنوان مرتع در نظر گرفته نشد ه ا ند.
مراتع را به دو حالت مشجر و غيرمشجر تقسيم مي كنند . در مواردي كه مرتع داراي درختان جنگلي خودرو باشد مرتع مشجر ناميده مي شود، مشروط براينكه حجم درختان موجود در هر هكتار از حوزه آستارا تا حوزه گلي داغي بيش از 50 مترمكعب و در ساير مناطق ايران بيش از 20 مترمكعب باشد . مرتع غيرمشجر ، عبارت از زميني است اعم از كوه و دامنه و يا زمين مسطح كه در فصل چرا داراي پوشش ي از گياهان مرتعي و علوفه اي خودرو بوده و با توجه به سابقه چرا عرفاً مرتع شناخته مي شود . اراضي كه آيشند ولو آنكه داراي پوشش گياهان مرتعي و علوفه اي خودرو باشن مشمول اين تعريف نيستند.
تعاريف مختلفي براي مرتع داري ذكر شده است. بر طبق نظر هدي مرتع داري عبارت است از نظام اداره زمين در چهارچوب دانشي تحت عنوان علم مرتع . وي مرتع داري را كاربرد علم مرتع در سيستم هاي تجديدشونده به دو منظور زير مي داند:
الف- حمايت، اصلاح و سلامتي مستمر منا بع مرتعي كه مي تواند شامل خاك، گياه و حيوانات باشد.
ب- بدست آوردن محصول بهينه و استفاده هاي ديگر در رابطه با نيازهاي انسان. البته هدف اصلي را در مرتع داري توليد علوفه براي دام هاي اهلي و حيات وحش به شمار مي آورد.
در ايران تعريف قابل قبولي در زمينه مرتع داري ارائه شده است . بر اساس اين تعريف مرتع داري عبارتست از اداره اكوسيستم مرتع به منظور بدست آوردن استفاده بهينه از منابع و توليدات با تاكيد بر حفاظت آب و خاك و سرانجام محيط زيست. چنانچه آب و خاك در اكوسيستم مرتع حفظ شود ، پوشش گياهي نيز طبيعتاً حفظ خواهد شد و محصول بهينه از اكوسيستم مرتع بدست خواهد آمد . حفاظت هاي پايه اي از مراتع شامل خاك، آب، منابع ژنتيكي، تصفيه هو ا و محيط زيست است . توليدات و استفاده هاي وابسته شامل توليدات دامي، توليدات گياهان صنعتي و دارويي، حيات وحش و استفاده هاي تفرجگاهي مي باشد.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.