تعداد بازدید
10 بازدید
تومان14.400

توضیحات

تنظیم شرایط محیطی 1

فرمت فایل:پتاورپینت    قابل ویرایش    تعداد اسلاید :85

چگیده مطالب:

استان شیراز

بررسی تاریخچه طراحی اقلیمی در ایران

uمعماری ایرانی که ابتدا در محدوده ی فلات ایران و سپس در حوزه نفوذ فرهنگ ایرانی شکل گرفت،

همچون همه ی معماری هایی که ریشه در فرهنگ بومی دارند، به اقلیم توجه داشته و تا پایان دوره ی قاجار آثار با ارزشی از خود به جا گذاشته است.
بررسی نمونه های به جا مانده نشان می دهد:
-رنگهای به کار رفته در تزیینات ساختمانها متأثر از ویژگی های اقلیم گرم و خشک بوده اند.
-مصالح ساختمانها، علاوه بر توانایی های سازه ای و توجه به مسائل اقتصادی و تأمین مصالح از نقاط نزدیک، بهترین شکل بهره برداری از انرژی محیط بری را نشان می دهند.
-سازه های طاقی در این بناها نشان دهنده ی رابطه ی اقلیم و معماری هستند.
-حتی در نقوش تزیینی رد پای خورشید را به عنوان مهمترین عامل اقلیمی در نقوشی با نام شمسه و چرخ خورشید می توان دید.
به بررسی فضاهایی می پردازیم که به طور مشخص به دلیل ویژگی های اقلیمی شکل گرفته اند و اقلیم در آنها موضوع اصلی بوده است. نام اغلب این فضاها از همین ویژگی اقلیمی آنها گرفته شده است، مانند اتاق کرسی، زمستان نشین، سردابه و …

حیاط های مرگزی خود پاسخی اقلیمی به فضای باز خانه اند و ایجاد فضایی با درخت و حوض آب و در امان از بادهای گرم و تابش شدید آفتاب، بهترین دلیل شکل گیری حیاط در مرکز خانه بوده و در همه ی اقلیم های مشابه هم دیده می شود

uطراحي اقليمي؛ گامي به سوي پايداري

همانگونه كه مي دانيم معماري بومي اقصي نقاط دنيا همواره با هدف تلفيق با محيط پيرامون و بهره گيري بيشتر از امكانات طبيعت شكل مي گرفت. معماري سنتي ايران كه در اقليم هاي گوناگون شكل متفاوتي بخود گرفته است؛ خود گوياي اين مطلب است و راهكارهايي كه به طور تجربي دستيابي به آنها ميسر شده بود و به آسايش بيشتر كمك كرده بودند در معماري بومي ايران بسيارند كه ذكر آنها در اين نوشتار نمي گنجد.
با انقلاب صنعتي دستيابي سهل تر به سوختهاي فسيلي ميسر شد و تكنولژي نيز پيشرفت كرد و تاسيسات سرمايشي و گرمايشي رو به ترقي گذاشت؛ در نتيجه تامين نيازهاي سرمايشي و گرمايشي بدون توجه به كالبد معماري فراهم آمد.. معماري مدرن كه سمبل بارز تاثيرپذيري معماري از تكنولژي است تحولات اساسي در معماري بدنبال داشت و تكنولژي بكارگرفته شده تنها در عرصه ساخت و سازهاي نوين نبود كه معماري را متحول كرد ؛ بلكه تاسيسات مدرن نيز همسو با ساير پيشرفت ها در معماري تغييراتي بنيادين ايجاد كرد كه مهمترين آنها به فراموشي سپردن الگوهاي معماري بود كه در جهت انطباق با اقليم پديد آمده بودند

 

uپیشینه تاریخی شهر

uنام شهر شیراز برگرفته از نام قلعه‌ای در اطراف شیراز کنونی در محل قصرابونصر است.

uنام شیراز در کتاب‌ها و اسناد تاریخی، تحت نام‌های مختلفی نظیر «تیرازیس»، «شیرازیس» و «شیراز» به ثبت رسیده‌است. محل اولیهٔ این شهر در محل قلعه ابونصربوده‌است. شهر شیراز در پیش از اسلام قلعه‌ای بوده که قدمت آن به دوران ساسانی و پیش‌تر بازمی‌گردد. این شهر در دوران بنی امیه به محل فعلی منتقل می‌شود. شیراز در دوران صفاریان، بوییان و زندیه، پایتخت ایران بوده‌است

uدر استان فارس، تحت تاثير ويژگی های توپوگرافيک، سه ناحيه آب و هوايی مشخص پديدار شده است

uناحيه کوهستانی شمال، شمال باختر و باختر
دارای زمستان های سرد معتدل و پوشش گياهی قابل توجه می باشد. ميزان بارندگی اين ناحيه در حدود 400 تا 600 ميلی متر در سال گزارش شده است.
– ناحيه مرکزی
اين ناحيه درزمستان ها آب و هوای نسبتا معتدل توام با بارندگی و در تابستان ها، هوايی گرم وخشک دارد. آب و هوای اين ناحيه به علت بارندگی نسبی ارتفاعات، نسبت به شمال و شمال باختر وضعيتی کاملا متفاوت دارد، ميزان باران اين ناحيه بين 200 تا 400 ميلی متر در سال است. شهرهای شيراز، کازرون، فسا و فيروزآباد در اين ناحيه قرار گرفته اند.
– ناحيه جنوب و جنوب خاوری
به علت کاهش ارتفاع و پهنای جغرافيايی و نحوه استقرار کوه ها، ميزان بارندگی اين ناحيه درفصل زمستان نسبت به دو فصل بهار و پاييز کم تر می باشد. هوای اين ناحيه در زمستان ها معتدل و در تابستان ها بسيار گرم و ميزان بارندگی سالانه آن 100 تا 200 ميلی متر است. شهرهای لار، اوز و خنج جزو اين ناحيه خشک به شمار می روند.ز

uاستان فارس تحت تاثير بادهای شمالی، باختری، جنوبی و محلی به چهار گروه تقسيم می شود:
uبادهای شمالی :که از سيبری به ايران می وزند و بسيار سرد و خشک هستند و باعث برودت هوا در زمستان، به ويژه در مناطق کوهستانی می شود.
بادهای باختری: که از اقيانوس اطلس و دريای مديترانه به سوی ارتفاعات زاگرس می وزند و جزو بادهای باران آوری هستند که سبب ريزش برف و باران می شوند. اين بارندگی از اواسط بهار ادامه پيدا می کند.
توده های هوای جنوبی: که از عربستان به سوی استان فارس می وزند. اين توده های گرم و خشک هستند و سبب افزايش دما در تابستان می شوند.

بادهای محلی: که از سمت کوهستان به دشت می وزند عکس اين مسير را می پيمايند. نام يکی از آن ها باد قهره است که در ممسنی در امتداد رودخانه فهليان می وزد.

 

uانرژیهای تجدید پذیر

uانرژِی تجدید پذیر به انواعی از انرژی می‌گویند که بر خلاف انرژی‌های تجدیدناپذیر قابلیت بازگشت مجدد را به طبیعت دارند. در سال‌های اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند این منابع مورد توجه قرار گرفته‌اند.در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸٪ از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژی‌های تجدید پذیر بدست امد.سهم زیست توده به طور سنتی حدود ۱۳٪،که بیشتر جهت حرارت دهی و ۳٪ انرژی ابی بود.۲/۴٪ باقی مانده شامل نیروگاههای ابی کوچک،زیست توده مدرن،انرژی بادی،انرژی خورشیدی،انرژی زمین گرمایی و سوختهای زیستی می‌باشد که به سرعت در حال گسترش هستند. استفاده ازانرژی بادی با رشدی سالانه حدود ۳۰٪ با ظرفیت نصب شده ۱۵۷۹۰۰ مگاوات در سال ۲۰۰۹،به صورت وسیعی در اروپا،آسیا و ایالات متحده به چشم می خورد.درپایان سال ۲۰۰۹ میلادی مجموع انرژی تولیدی به وسیله فتوولتاییک به بیش از ۲۱۰۰۰ مگاوات رسید.ایستگاهای انرژی گرما خورشیدی در آمریکا و اسپانیا مشغول به کار می باشندکه بزرگترین آنها با ظرفیت ۳۵۴ مگا وات در بیابان موهاوی در حال کار است

uنتیجه گیری

uشهر شیراز به دلیل گرم و خشک بودن بهتر است ساختمان ها به صورت مربع و در چند طبقه اجرا شده و بافت ان به صورت پیوسته باشد هر ساختمان دارای حیاط با درختان بلند جهت جلوگیری از باد های گرم و خشک و اجرای فضای سبز برای هر ساختمان و حتی میتوان قسمتی از بام را به فضای سبز اختصاص داد .  

uنمای ساختمان بهتر است از مصالحی استفاده شود که در مقابل گرمای تابستان و سرمای زمستان مقاوم بوده و انرژی ساختمان را حفظ نماید.

uبرای سرمایش خانه استفاده از باد گیر به صورت مدرن و با امکانات امروزی اجرا شود . 

uدر پشت بام اپارتمان ها میتوان از انرژی خورشیدی استاده نمود .

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “تنظیم شرایط محیطی 1”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *